Heb ik een 3G- of 4G-versterker nodig?

We zien dat er de laatste tijd een hele hoop mensen zijn die de snelheid van hun netwerk wel wat sneller zouden willen hebben. Als je dit wilt doen dan moet je natuurlijk op zoek gaan naar een goede versterker. Nu vragen veel mensen zich alleen af of het beter is om te kiezen voor een 3G versterker, of dat het toch niet verstandiger is om te gaan voor een 4G versterker. Laat dit nu net de vraag zijn die wij vandaag voor jou zullen beantwoorden, zo kan je beter een keuze maken.

Waar staat de ā€˜Gā€™ voor?

Wat betekent “G”? De “G” in 1G, 2G, 3G & 4G staat voor “Generatie” van cellulaire internettechnologie. Naarmate de technologie verbetert, worden nieuwe Generatie- of versiestandaarden ontwikkeld. De regels worden echter niet altijd strikt nageleefd en de snelheid van het internet kan niet altijd gelijk zijn tussen de ene serviceprovider en de andere. Meerdere serviceproviders die beweren dat 4G-dienstverlening verschillende internet up- en downloadsnelheden heeft.

Het versterken van je bereik

Als je alleen maar wilt bellen in zwakke signaalgebieden, zal een 3G-booster meestal voldoende zijnde. Bespaar de kosten van een 4G-signaalbooster als u alleen maar belt en weinig tot geen internet op uw apparaat gebruikt. Een 3G-booster zal uw 3G-internetsnelheid ook nog steeds verbeteren. De meeste 3G-boosters verbeteren de cellulaire ontvangst bij bijna alle serviceproviders in Nederland. Zelfs als uw toestel over 4G-technologie beschikt, zal een 3G-booster de frequenties die het gebruikt voor mobiele gesprekken verhogen.

Wat als ik een 4G telefoon heb, moet ik dan een 4G booster hebben?

De meeste 4G-telefoons bestrijken ook veel andere frequenties zoals 800MHz en 1900MHz, die voornamelijk worden gebruikt voor spraakoproepen. Als u het internet niet (of zelden) gebruikt op uw toestel, als u het alleen gebruikt voor spraakoproepen, moet u de frequentie die uw serviceprovider gebruikt voor gesprekken (meestal 800MHz & 1900MHz) afstemmen op de booster die u overweegt.

De toekomst ā€“ Steeds vaker LTE

Serviceproviders zoals Vodafone zijn van plan over te stappen naar het gebruik van LTE voor het afhandelen van zowel spraakoproepen als het internet. Om uw versterker in de toekomst nog veiliger te maken, kunt u een 4G-signaalbooster overwegen. Het zal niet garanderen dat u alle toekomstige cellulaire technologie gedekt hebt, maar het kan voor de nabije toekomst.

Dus, wat kan je het beste kiezen?

Overweeg een 4G booster als u 4G Internet gebruikt, en 4G Internet is in uw omgeving. Als u alleen uw mobiele telefoon gebruikt om te telefoneren, moet u de frequentie die uw serviceprovider gebruikt afstemmen op de signaalbooster die u overweegt. Hieronder zijn enkele richtlijnen voor het maken van uw keuze:

  • Alleen uw signaal verbeteren om mobiele telefoongesprekken te voeren: kies voor een 3G-signaalversterker
  • Noodzaak om 4G-signaal op te voeren om de internetsnelheden te verbeteren: kies voor een 4G-signaalversterker
  • Voor meer betere versterker die ook in de toekomst nog zal werken: kies voor een 4G-systeem